Loena Hendrickx plaatst zich als achtste voor vrije kür op EK kunstschaatsen
18
Jan

Loena Hendrickx plaatst zich als achtste voor vrije kür op EK kunstschaatsen

Loena Hendrickx heeft zich geplaatst voor het vrije programma op de Europese kampioenschappen kunstschaatsen in Moskou. De 18-jarige zus van Jorik liet op het korte programma een score van 55.13 optekenen, haar beste prestatie van het seizoen.

Hendrickx, die getraind wordt door Carine Herygers, kreeg 28.44 voor haar technische elementen en 26.69 voor haar presentatie. Ze finishte uiteindelijk 8ste op 39 deelnemers, de 24 besten schaatsen zaterdag hun vrije kür . Vorig jaar finishte de Kempense op het EK knap zevende nadat ze haar korte kür als elfde was geëindigd.

Hendrickx, die al geplaatst is voor de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25 februari), koos voor de muziek “Frozen” van Madonna om haar proef af te werken.

Eerder op de dag moest de 18-jarige Charlotte Vandersarren door een voetbreuk forfait geven. Woensdag plaatste Jorik Hendrickx bij de mannen zich met een vijfde plaats in het korte programma eveneens voor het vrije programma, dat vrijdag wordt afgewerkt. Hij is eveneens al zeker van deelname aan de Winterspelen.

(Bron: Nieuwsblad.be)

Video