Nebelhorn Trophy – Loena Hendrickx verbetert persoonlijk record ondanks val
01
Oct

Nebelhorn Trophy – Loena Hendrickx verbetert persoonlijk record ondanks val

Kunstschaatsster Loena Hendrickx heeft haar eerste internationale optreden van het seizoen bekroond met een ereplaats. Tijdens de vijftigste editie van de Nebelhorn Trophy in het Duitse Oberstdorf eindigde Hendrickx vrijdag als derde in een persoonlijk record. Ondanks een val in het vrije programma verbeterde Hendrickx haar beste score.

De 18-jarige kunstschaatsster uit Arendonk kwam tot een totaal van 204,16 punten. De val betekende wel dat Hendrickx de tweede plaats, die zij na de korte kür bezette, kwijtspeelde aan de Japanse Mai Mihara (209,22). Alina Zagitova pakte de zege. De zestienjarige Russin, die eerder dit jaar olympisch kampioene werd, was met 238,43 punten superieur. Zagitova had na de korte kür een voorsprong van ruim acht punten en benadrukte dat het verschil met de supertop voor Hendrickx nog groot is. Voor het eerst in haar loopbaan bereikte Hendrickx een eindscore boven de 200 punten. Na het vernieuwde korte programma, dat werd gewaardeerd met 71,50 punten, liet het zich al aanzien dat ze haar record van de wereldkampioenschappen zou verbeteren. In maart liet Hendrickx een gecombineerde topscore (korte kür en het vrije programma) optekenen van 192,31. Dat leverde haar in Milaan de negende plaats op. Die klassering betekende tevens dat België dit seizoen twee kunstschaatssters naar de mondiale titelstrijd mag sturen.

(Bron: http://nl.metrotime.be/2018/09/29/news/nebelhorn-trophy-loena-hendrickx-verbetert-persoonlijk-record-ondanks-val/)