Grand Prix Helsinki – Loena Hendricks zakt ondanks mooie pirouettes naar vijfde plaats
05
Nov

Grand Prix Helsinki – Loena Hendricks zakt ondanks mooie pirouettes naar vijfde plaats

Loena Hendrickx heeft in de Grand Prix van Finland haar podiumplaats van het korte programma niet kunnen handhaven. In het eindklassement bezette Hendrickx de vijfde plaats. De rijdster uit Arendonk werd zaterdag in de vrije kür gepasseerd door de Russin Stanislava Konstantinova en de Japanse Kaori Sakamoto, die na een zwakke korte kür zich sterk herstelde. De eerste plaats ging geheel volgens de verwachting naar de Russische olympische kampioene Alina Zagitova (215,29 punten).

De score van Hendrickx in de Helsinki Arena was 191,22. Dat is minder dan het persoonlijk record dat ze in september in Oberstdorf neerzette (204,16). Al zakte ze in het klassement twee plaatsen – haar vrije programma werd als vierde van de elf deelneemsters gewaardeerd – toch maakte de jonge Belgische indruk. Haar sterke pirouettes hebben haar al de bijnaam “Queen of the Spins” opgeleverd.

Halverwege de wedstrijd had Hendrickx, die maandag negentien jaar wordt, de derde plaats te pakken. Op grond van de resultaten dit seizoen was die ook te verwachten. Alleen Zagitova en Sakamoto hadden een hogere score behaald. Een verrassing was dat niet Sakamoto, maar haar landgenote Yumi Shiraiwa zich voor Hendrickx nestelde. “Het was niet helemaal perfect”, gaf Hendrickx toe. Daarbij wees ze op twee combinatiesprongen die niet voorbeeldig waren uitgevoerd. Daar tegenover had de jury dus zowel in het korte als in vrije programma veel waardering voor Hendrickx’ pirouettes en voetenwerk

(Bron: https://nl.metrotime.be/2018/11/03/news/grand-prix-helsinki-loena-hendricks-zakt-ondaks-mooie-pirouettes-naar-vijfde-plaats/)

Video: